بهترین صندوق سرمایه گذاری کدام است؟

بهترین صندوق سرمایه گذاری کدام است؟


صندوق‌های سرمایه‌گذاری، ابزارهای سرمایه‌گذاری به شمار می‌روند که شما می‌توانید  پول خود را در تجمیع با سرمایه‌گذاران دیگر در سهام، اوراق قرضه و دیگر صندوق‌ها، سرمایه ‌گذاری کنید. این صندوق‌ها  با سال‌ها تجربه به فعالیت مشغول هستند و شما می‌توانید با کارمزد پایین، شخصاً آنها را خریداری کنید. و همچنین حتی  راه‌های سرمایه گذاری با پول کم را نیز به شما نشان میدهند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک نیز طرفداران بسیاری دارد، زیرا سطوح گوناگون سرمایه گذاری را به علاقمندان ارائه می‌دهند. همچنین این صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شرایطی را برای سرمایه گذاری مهیا می‌کنند که ممکن است در خارج از صندوق مهیا نباشد.


بهترین صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک در سال 2024


 گفتیم  که بسیاری از افراد علاقمند سرمایه گذاری، صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک را دنبال می‌کنند. درباره چرایی این توجه باید گفت که صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک، تنوع مطلوبی از سرمایه گذاری را  ارائه می‌دهند و هزینه‌هایشان هم مقرون به صرفه است و نقدینگی آنها بسیار سودبخش‌تر از دیگر سرمایه گذاری‌هاست. اگر سرمایه گذاری تازه کار هستید یا در این کار سابقه طولانی دارید، می‌توانید از این صندوق‌ها بهره ببرید.


با شکل‌های گوناگون صندوق‌های سرمایه‌گذاری آشنا شویم


شناخت صندوق‌ها پیش از سرمایه گذاری بسیار ضروری است. بهترین صندوق‌های سرمایه گذاری در دو حالت فعالیت می‌کنند:


·        بورس و صندوق‌های قابل پرداخت: در این نوع صندوق‌ها اتفاقی مشابه خرید و فروش سهام در بازار بورس رخ می‌دهد. بعد از گرفتن کد بورسی می‌توانید از سامانه‌های سرمایه‌ گذاری استفاده کنید.


·        خرید و فروش در سامانه اختصاصی: فعالیت خرید و فروش در سامانه اختصاصی صندوق یا به صورت حضوری در شعب کارگزاری‌ها صورت می پذیرد که قیمت خرید و فروش  را بر اساس NAV صندوق کشف و اعلام می‌کنند.


سبد دارایی و بهترین صندوق سرمایه گذاری،


صندوق‌هایی  برای درآمد مشخص

بیش از 90 درصد دارایی‌های یک درآمد ثابت، دارایی‌هایی هستند که از بانکی و سرمایه‌گذاری و... تخصیص می‌یابند. سبد دارایی به نسبت سایر صندوق‌های بازار سرمایه، واحدهای یک صندوق ثابت را نشان می‌دهد. صندوق‌های درآمدی ثابت سودی را مشخص می‌کنند که در بازه‌های زمانی ماهانه به سهامداران خود پرداخت می‌کنند که این سود، بیشتر از بازدهی بانکی است.


صندوق‌های سهامی، واسطه‌ای به بازدهی بورس

صندوق‌های سهامی را می‌توانیم پرریسک‌ترین نوع صندوق‌های سرمایه ‌گذاری به شمار آوریم. بیش از هفتاد درصد از سبد دارایی این صندوق‌ها، به سهام شرکت‌های کوچک و بورسی اختصاص داده می‌شود و بازدهی این صندوق به بازار سرمایه بستگی دارد. هرچند مدیران نیز در این صندوق‌ها اثرگزارند. وقتی ارزش واحد‌ها افزایش یابد، به معنی سوددهی این صندوق‌هاست. "شتاب"، "مشترک آگاه"، "زمرد"، "پتروآگاه" را می‌توان از جمله  صندوق‌های سهامی کارگزاری برشمرد.



صندوق‌های مختلط بر اساس استراتژی مدیران

چقدر با صندوق‌های مختلط آشنایی دارید؟ از نظر میزان سرمایه‌گذاری، این صندوق‌ها را باید  در میان درآمدهای ثابت و سهامی در نظر گرفت. استراتژی مدیران این صندوق‌ها، تعیین کننده نوع سهام موجود در سبد است. سهامداران، سود ثابت از این صندوق‌ها دریافت نمی‌کنند و ممکن است سودها متغیر باشد. صندوق یکم نیکوکاری در این شمار قرار می‌گیرد.


صندوق‌های کالایی بر مبنای کالای پایه

صندوق‌های کالایی، دارایی پایه‌ای دارند و بر اساس ارزش کالای پایه دچار نوسان می‌شوند. سرمایه گذاری در بخش طلا و صندوق‌های طلا، پرطرفدارترین صندوق‌های کالایی به شمار می‌روند. کالاهایی مانند سکه، سلف سکه و گواهی شمش طلا بیشترین میزان دارایی‌های طلا را شامل می‌شوند. ناگفته پیداست که نوسانات جهانی بر این بازار تاثیر بسیار زیادی دارد. کارگزاری آگاه را به عنوان تنها صندوق کالایی معرفی می‌کنند.


 


صندوق‌های املاک و دارایی‌های غیر منقول

سرمایه مشترک در حوزه املاک، محتوای این صندوق را تعریف می‌کند. خرید و فروش اموال غیر منقول و اجاره دادن دارایی‌های تحت مالکیت، بیشترین میزان دارایی‌های این صندوق را تشکیل می‌دهد. ۳۰ درصد باقیمانده را نیز گواهی‌های بانکی، صندوق‌های درآمد ثابت و اسناد رهنی تشکیل می‌دهد. با شروع فعالیت این صندوق‌ها در بورس، به سرمایه‌های کلان نیازی نداریم. حداقل سرمایه دراین بازار، یک میلیون تومان است.


یک صندوق برای سرمایه‌گذاری باید بر اساس چه ویژگی‌هایی انجام شود؟ یک انتخاب مناسب و مطمئن برای دارایی‌های اختصاصی باید با پرسش این سوال و بررسی ویژگی‌های زیر همراه باشد:


چگونه بهترین صندوق سرمایه گذاری را انتخاب کنیم؟


 


۱-  صندوق و ظرفیت سرمایه پذیری

انتخاب مطمئن‌ترین  محل برای سرمایه گذاری، میزان سرمایه پذیری صندوق است. پذیرش سرمایه در صندوق‌ها به ترکیب واحدها بستگی دارد. صندوق‌های درآمدی ثابت برای سرمایه‌گذاری مناسب هستند، این صندوق‌ها بازدهی مشخص و مطمئنی دارند  و سودشان از بانک‌ها بیشتر است.


افراد با  ریسک پذیری بالاتر می‌توانند، صندوق سهامی را برگزینند. بخش عمده دارایی این صندوق در سهام شرکت‌های بورسی سرمایه گذاری شده است. به همین دلیل در یک بازار صعودی، بازدهی بالاتری نسبت به سایر صندوق‌ها خواهد داشت. برای افراد بسیار ریسک پذیر، گزینه صندوق‌های اهرمی گزینه مناسبی است.


اگر توانایی پذیرش اعتباری از ریسک را دارید، صندوق‌های مختلط و کالایی، گزینه مناسب‌تری برای شماست. در این صندوق‌ها سود ثابتی حاصل نمی‌شود، اما با بازدهی متوسط و ریسکی پایین‌تر از صندوق‌های سهامی مشخص شده است.


 


چانچه علاقمند هستید بر اساس سطح ارزیابی، صندوق مناسب خود را بشناسید، می‌توانید در آزمون زیر شرکت کنید:


۲- بازدهی صندوق چقدر است؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری پس از دریافت مجوزهای لازم از سازمان بورس و عبور از فرآیند پذیرش‌نویسی، دارایی سهامداران را جمع‌آوری و فعالیت‌های خود را آغاز کردند. معمولاً گروهی از مشاغل حرفه‌ای بازار سرمایه، وظیفه مدیریت صندوق را بر عهده دارند. با توجه به عملکرد صندوق، موسس آن، مدیران و سبدگردانان، بازدهی و … می‌توانند از عوامل مهم و موثر در انتخاب موفق باشند. هر صندوقی که در بازار سرمایه فعالیت می‌کند، وبسایتی برای اطلاع‌رسانی و انتشار گزارش عملکرد دارد. شما می‌توانید با مراجعه به این وبسایت‌ها به اطلاعات مهمی چون اساسنامه، امیدنامه و گزارش عملکرد صندوق دسترسی داشته باشید.


۳- سرمایه گذاری کوتاه، میان و بلند مدت

یکی از نکات در انتخاب بهترین گزینه در میان صندوق‌های سرمایه گذاری، افق زمانی کسب سود است. سرمایه‌گذاران باید بدانند در چه بازه زمانی به سود مورد نظر خود می‌رسند. هر بازدهی به نسبت سبد دارایی و عوامل دیگر، ممکن است در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت کسب شود. در سرمایه گذاری‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت، حرکت به سمت گزینه‌هایی با بازدهی بالاتر، تصمیم منطقی‌تری است. سرمایه‌گذاران در این شرایط می‌توانند با بررسی عوامل مختلف سرمایه گذاری در صندوق‌های سهامی یا مختلط به انتخاب بهترین راه بپردازند. با این حال، هر سرمایه‌ گذاری بهتر است با توجه به شرایط فردی و میزان ریسک پذیری خود و الگوهای بازار، گزینه‌های بهینه‌ای برای دارایی خود بیابد.



۴- بازار بورس چه وضعیتی دارد؟

وضعیت بازار بورس، یکی از مهمترین ویژگی‌هایی است که باید در زمان انتخاب صندوق سرمایه‌گذاری، در نظر گرفته شود. زمانی که شاخص بورس، روندی نزولی دارد و به اصطلاح شاهد بازار خرسی هستیم، صندوق درآمد ثابت، بهترین گزینه است. این صندوق‌ها با این که نمی‌توانند اثر مخرب تورم را تعدیل کنند، اما سود بیشتری نسبت به سرمایه‌های بانکی دارند و سرمایه شما را حفظ می‌کنند.


صندوق‌های طلا نیز گزینه‌های مناسبی برای روند نزولی بازار هستند. طلا از گذشته، به عنوان یک دارایی مطمئن و راهکاری برای حفظ ارزش پول می‌شد. با سرمایه‌ گذاری در صندوق‌های طلا، بدون چالش‌های خرید و فروش، از بازدهی این فلز گرانبها بهره‌مند می‌شوید.


برای سرمایه گذاری در سهام، با توجه به میزان سرمایه و هزینه مالی خود، می‌توانید یکی از صندوق‌های سهامی را انتخاب کنید. اما فراموش نکنید که ریسک این صندوق از گزینه‌های دیگر بالاتر است.


بهترین صندوق برای سرمایه گذاری


این صندوق‌ها گزینه جذابی هستند؛ زیرا دسترسی به طیف گسترده‌ای از دارایی‌ها را ارائه می‌دهند، چرا که خرید به صورت جداگانه ممکن است دشوار یا گران باشد. این صندوق شامل سهام، اوراق قرضه، طلا، املاک و غیره است. علاوه بر این، صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک با گردآوری پول از بسیاری از سرمایه‌ گذاران به شما این امکان را می‌دهند که با قیمت‌های پایین‌تری نسبت به خرید آن‌ها به صورت جداگانه، در معرض این دارایی‌ها قرار بگیرید.


ما در انستیتو نوین کسب و کار NBTI شرایطی را برای سرمایه گذاری غیرمتمرکز شما ایجا کرده‌ایم که مراحل آن تماماً تحت نظارت خود شما پیش خواهد رفت. شما می‌توانید با سنجش میزان ریسک پذیری خود توسط کارشناسان و پشتیبانان سرمایه پذیری ما، با انواع سرمایه گذاری آشنا و اقدام به سرمایه گذاری کنید. با ما در ارتباط باشید.


سوالات متداول


 تعریف صندوق سرمایه گذاری چیست؟


صندوق‌های سرمایه گذاری از روش‌های سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس به شمار می‌روند و انواع گوناگونی دارند.


 


انواع سرمایه گذاری در بورس کدامند؟


پرداخت  در صندوق‌ها به دو گروه تقسیم می شوند: ETF -  درآمد ثابت، سهامی، مختلط و کالایی

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *